דילוג לתוכן הראשי

בניה ירוקה לפי עקרונות בניה חדשניים

תעשיית הבניה בישראל ובעולם תופסת תאוצה במטרה לתת מענה לצרכי האוכלוסייה המתרבה, ואף נשענת על הטכנולוגיה המתקדמת ופיתוח של שיטות עבודה וחומרים שמטרתם להוזיל את עלויות הבניה ואחזקת המבנים כמו גם לשמר ולקבוע איכות בניה מלתי מתפשרת.  בניה ירוקה היא בניה המשלבת עקרונות בניה חדשניים במטרה להעמיד מבנים איכותיים ועוצמתיים לא פחות ממבנים הנבנים תחת עבודת הבניה המסורתית, בעלי יעילות אנרגטית ותרומה לאקולוגיה וחסכוניים במיוחד לתחזוקה.
בניה ירוקה נשענת על שימוש במשאבי הטבע וניצולם, במטרה להחליף שימוש באנרגיות מתועשות, מזהמות ויקרות. חלק מן התמריצים שהביאו לפיתוח שיטות של בניה ירוקה והוליד את תעשיית החומרים הממוחזרים בעבורה,  הוא משבר הנפט העולמי וחיפוש אחר מקורות אנרגיה חלופיים בעולם כולו.
עמידה בתקן של בניה ירוקה כפופה למכון התקנים הישראלי ולתקן מחמיר שנקבע בשיתוף עם המשרד לאיכות הסביבה. תקן זה כולל בתוכו ראשי פרקים והתייחסות לתחומים שונים, החל מבחירת המיקום והקרקע, כיוון המבנה, אקולוגיה וסביבה, התקנת מערכות תומכות, שימוש בחומרים ממוחזרים ו/או חומרים הניתנים למחזור ויצירת בידוד ותאורה טבעית למבנה שיחסכו בצריכת החשמל בתחזוקתו.
התקן לבניה ירוקה עובד בשיטת הנקודות, כאשר יש לצבור מספר נקודות מינימלי לכל פרק על פי הגדרתו ומספר נקודות כולל על מנת להיות זכאים להחזיק בתקן. קבלנים רבים, גם כאלה אשר אינם מכוונים לקבלת התקן המלא, בוחרים להשקיע בחלק מן האלמנטים של בניה ירוקה, במטרה לזכות ביתרונותיהם וליצור מבנים חדשניים, איכותיים וחסכוניים.
בין החלקים המובילים בתחום בניה ירוקה עומד נושא התאורה הטבעית, המאפשר יצירת מבנים בעלי חדירה של אור טבעי מרובה. מבנים בעלי תאורה טבעית ניתן למצוא לרוב בתעשיות המסחריות והארגוניות, אולם גם בתעשיית הנופש בולטים בתי מלון והארחה השטופים באור טבעי ובשנים האחרונות מוביל הנושא גם בתעשיית המבנים לצרכי מגורים.
בניה ירוקה באמצעות תאורה טבעית ניתן ליצור הן במבנים חדשים, כחלק מתכנית הבניה המקורית וביצועה, אולם ניתן גם להחיל אותה על מבנים קיימים. בין השיטות הבולטות ליצירת תאורה טבעית בשפע ניתן למצוא קירות מסך ומעטפת מבנים, מערכות זיגוג מודולאריות ופתרונות נקודתיים יותר דוגמת סקיילייטים ופתחי תאורה.
החומר המוביל בעולם בניה ירוקה ותאורה טבעית הוא פוליקרבונט, ריכוז ייחודי בין מספר פולימרים היוצרים יחד חומר יוצא דופן באיכויותיו. החומר נוצר בתצורת לוחות פוליקרבונט הנחתכים בחיתוך לייזר קפדני ומדויק, ומשמשים לחיפוי מבנים, יצירת קירות מסך, מערכות זיגוג ושימושים נוספים. יתרונם הגדול של לוחות פוליקבונט ומה שהופך אותך מובילים בתעשיית בניה ירוקה הוא יכולתם להעביר אור טבעי, גם דרך קירות אטומים. לוחות פוליקרבונט המהווים את הבסיס למעטפת המבנה יוצרים מעבר של אור טבעי מן החוץ אל הפנים ומבנים שטופי אור שמש טבעית מיטיבה.
לוחות פוליקרבונט הם לוחות גמישים הניתנים לכיפוף גם ללא היתוך (כיפוף קר) מה שמאפשר את השימוש בהם ביצירת פתחי תאורה ומערכות זיגוג בכל התצורות. ניתן ליצור מראה קעור, קמור או ישר כמו גם מערכת זיגוג מודולארית מלאה בתצורות גאומטריות שונות.
לוחות פוליקרבונט תורמים לעקרונותיה של בניה ירוקה גם בזכות היותם ניתנים למחזור, כמו גם יכולת הבידוד התרמי המעולה שלהם. מבנים בעלי חיפוי של לוחות פוליקרבונט הם מבנים מבודדים היטב, מאווררים ושטופי אור טבעי- מה שהופך אותם לנעימים לשהייה וחסכוניים בעלויות התחזוקה.
חברת דנפל מובילה את תעשיית הבניה הירוקה בארץ ובעולם באמצעות פתרונות ופיתוח של מערכות אדריכלות אור מתקדמות, מרהיבות ביופיין ובלתי מתפשרות באיכותן, בעמידות גבוהה וחוזק מכני יוצא דופן.
בנייה ירוקה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פתרונות חוץ להצללה ואיטום- קירוי פרגולה

המונח פרגולה מתקשר לרוב האנשים למספר קורות עץ מחוברות המעניקות הצללה למרפסת הביתית או לגינה ומוסיפה פן עיצובי תוך הדגשת האלמנט הכפרי. עיריות ומועצות אשר מתכננות, מתחזקות ומפעילות מתקני בידור ובידור דוגמת אמפי תיאטרון פתוח ובימות , ומתקני ספורט דוגמת אצטדיונים,  הצורך ב קירוי פרגולה הוא צורך הכרחי לטובת המשתמשים, ומחייב תכנון הנדסי ואדריכלי במטרה לספק צל להמונים. צל אינו מסופק דיו כמוצר טבעי  ואף אינו מוצר אחיד בעוצמתו. פתרונות הצללה שונים מעניקים סוגים שונים של צל ולכן נדרש תכנון הצל באופן מקצועי על מנת להבטיח את יעילותו. קירוי פרגולה הוא פתרון המוסיף על ההצללה הקיימת גם יתרונות של איטום ובידוד ובכך הופך את הצל לאיכותי ומותאם יותר. מחד גיסא נותן מענה לקירוי ואיטום של פרגולות קיימות מעץ או מחומרים אחרים, אשר מעניקות הצללה, ומאידך גיסא מעניק פתרון קירוי מלא בעבור פרגולות בעלות יסודות אלומיניום במטרה לחבר חלל חיצוני גדול למתחם מוצל, שטוף אור, אטום ונעים לשהייה. ניתן ליצור קירוי פרגולה קבוע או ארעי כמו גם התאמת הקירוי למתקני הצללה ניידים. קירוי פרגולה בחברת דנפל מתבצע באמצע...

מערכת קירוי בריכות שחיה ויתרונותיה

במתחמי קאנטרי קלאב ובריכות שחייה ציבוריות כמעט כבר לא ניתן למצוא בריכות פתוחות תחת כיפת השמיים, ומרבית הבריכות כיום זוכות לקירוי. הסיבה  לכך נעוצה בשילוב בין הצורך בהפעלת בריכות השחייה לאורך חלק ניכר מימות השנה או לאורך השנה כולה, לצד פתרונות קירוי בריכות שחיה מתקדמים שפותחו על ידי חברות הבניה הירוקה ואדריכלות האור, ומבטיחים קירוי בריכות שחיה באופן המספק קירוי ואיטום, טמפרטורת חלל נעימה וניצול מיטבי של משאבים טבעיים להחדרת אור השמש וחומה למבנה. קירוי בריכות שחיה באמצעות גגות מסורתיים ומבנים סגורים שהיה מקובל בעבר התאים בעיקר לבריכות שחיה מחוממות המיועדות לשימוש לאורך כל עונות השנה, וחייב את בעליהם בפתרונות חימום יקרים ובזבזניים הן של חלל הבריכה והן של מי השחייה. עולם הבניה הירוקה תוך דגש על תחום אדריכלות האור הוליד מערכות קירוי מתקדמות בניהן מערכות זיגוג מודולאריות מלהיבות ומרהיבות אשר באמצעות שימוש בלוחות פוליקרבונט  אטומים וחזקים במיוחד מאפשרים החדרה של אור שמש טבעי וחמימות לחלל. רבים הרוחצים המעדיפים לפחות בעונות האביב והקיץ שטופות השמש הישראלית החמימה, לטבול ולשחות ...

מהו קיר מסך וכיצד הוא משפיע על החלל

המונח קיר מסך בעצם מתייחס לחיפוי חיצוני העוטף את המבנה, ואינו מהווה חלק מיסודותיו. מאחר וקיר המסך אינו נדרש לתמוך ביסודות המבנה ובמשקלו ואינו מהווה גורם בנייה תומך, ניתן לייצרו מחומרים קלי משקל יחסית ולהעניק דרור לדמיון בהיבט העיצובי. אחד האלמנטים הבולטים הן בעיצוב והן באפקטיביות של קיר מסך הוא מראה זכוכית יוקרתי. המראה המבריק מעניק גם מראה חיצוני מרשים הבולט למרחקים וזאת לצד יצירת תאורה טבעית החודרת אל פנים המבנה ואל חלליו ומהווה גורם משפיע בעולם הבניה הירוקה. קיר מסך מותקן בתליה קלה של הלוחות, אשר נחתכים בלייזר בגימור מוקפד ומותקנים במקום, בתליה קלה ובטוחה. קירות מסך איכותיים ומוקפדים מותקנים באמצעות נעילת הלוחות זה לזה, באמצעות מחברים יבשים מפוליקרבונט ומאלומיניום ואינם מסכנים את הסביבה בשימוש בדבקים רעילים החשופים לשינויים כימיים תחת תנאי מזג האוויר. דרך נוספת להבטיח את עמידתו של קיר המסך בעומסים שונים ולהבטיח את יציבות הלוחות היא בהעברת משקל זה הלוחות אל שלד הבניין באמצעות יצירת נקודות חיבור לתקרות או לעמודי הבטון התומכים במבנה. נקודות החיבור הללו  הן אלה הסופגות את העומס...