דילוג לתוכן הראשי

מעבר אור טבעי- סקיילייט

אדריכלות ותכנון מבנים הוא תחום מורכב הנשען על תורות מדעיות רבות בניהן תורת חומר והיסודות ועקרונות פיזיקליים, ומחייב ראייה עתידית של כל צרכי המשתמש לאורך זמן בהיבטים של בטיחות, איכות ונוחות. ניצול חללים הוא פרק חשוב בתכנון מבנים, כאשר קיימים מספר פרמטרים נדרשים על מנת להבטיח ניצול מיטבי של כל חלל וחלל. אחד האלמנטים הללו הוא החדרת תאורה טבעית, אלמנט המקבל מענה באמצעות התקנת פתחי תאורה מסוג סקיילייט.
סקיילייט הוא בעצם חלון גג, חלון אטום אשר בניגוד לחלונות הסטנדרטים של המבנה אינו מותקן במעטפת הקירות החיצוניים בגובה פני המשתמשים ואינו מיועד להיפתח או להיסגר. סקיילייט לא בא להחליף חלונות ולספק מעברי אוויר טבעי. מדובר בפתח תאורה המותקן בגג המבנה או בקירות חיצוניים לרוב בחלקם העליון, ומיועד להחדיר תאורה טבעית. סקיילייט הוא פתח אטום לחלוטין ומשוריין, מה שהופך אותו מתאים למקלטים וחדרי ביטחון, חללים אשר לרוב מאופיינים באפלוליות רבה ובשל כך לא מתאימים לשימוש לייעודים נוספים.
סקיילייט הוא פתח תאורה המתאים להתקנה יחידנית במטרה לספק פתרון נקודתי לחלל כזה או אחר, ניתן להתאמה אישית הן בתצורתו החיצונית והן בגודלו, ובזכות השימוש בלוחות פוליקרבונט ייחודיים ומעבירי אור טבעי מותקן בצורה ישרה, קמורה או מעוקלת לבחירה. מבנים ארגוניים, מסחריים ותעשייתיים המבקשים לתת דגש על תאורה טבעית מרהיבה ולזכות בחיסכון האנרגטי והכלכלי שהיא מספקת אינם מסתפקים בהתקנת סקיילייט בודד אלא בוחרים במערכת זיגוג מודולארית מלאה העושה שימוש בחיבור בין פתחי סקיילייט בהתאמה אישית לתאורה טבעית מלאה, שופעת בפיזור רך ושווה בחלל.
ניתן לראות את השימוש ב סקיילייט בקניונים ומרכזים מסחריים סגורים לעתים קרובות. מבנים אלו, אשר מארחים מבקרים לצרכי מסחר, נעזרים בתיאוריות פסיכולוגיות הקבועות כי לתאורה טבעית השפעה חיובית על הנחשפים אליה, בזכות תחושת הטבעיות הם מאריכים את זמן הביקור וההשפעה הנפשית המיטיבה תקל עליהם לשלוח יד לארנק ולבצע רכישות במתחם. יתרון זה הוא יתרון נלווה לחיסכון הכלכלי בתאורה מתועשת ויקרה ומהווה הפחתה ניכרת בחשבונות החשמל השוטפים.
גם מבנים ארגוניים דוגמת מבני הייטק ומתחמי משרדים בוחרים לעשות שימוש בפתחי תאורה מסוג סקיילייט ליצירת מערכת זיגוג מלאה ומושלמת, המביאה למבנים שטופי אור ומרהיבים ביופיים, המספקים אמירה עיצובית ומושכים את העיניים אל המבנה, בזכות המראה היוקרתי שמתקבל. העבודה בתחום ההייטק והתעשייה מאופיינת בשעות עבודה רבות ועובדים מסורים ומחויבים אשר לאורך זמן רב מקדימים להגיע לעבודה ומאחרים לצאת ממנה, באופן שמונע מהם חשיפה לאור יום. החדרת אור שמש טבעי לחללים אלה משפיע לטובה על העובדים השוהים במבנה, על מצב רוחם ועל תפוקותיהם.
בין היתרונות הבולטים של פתחי תאורה מסוג סקיילייט:

  • סינון קרינה- פתחי התאורה סקיילייט מחדירים את אור השמש למבנים. בחשיפה ממושכת לשמש קיים חשש מפני קרינה אולטרה סגולית. סקיילייט הוא פתח תאורה הכולל שכבת הגנה מלאה מפני קרני UV  ומאפשר שהייה בטוחה לאורך זמן תחת קרני השמש הנעימות ללא כל סיכון.
  • בידוד תרמי- לוחות פוליקרבונט המהווים את יסוד הסקיילייטים מתאפיינים בבידוד תרמי ברמה גבוהה ויעילות אנרגטית המולידים מבנים מאווררים ונעימים, וחוסכים בעלויות חימום או קירור המבנה לאורך מרבית עונות השנה.
  • התקנה קלה ומהירה- ניתן להתקין סקיילייט כיחידה בודדת או כמערכת מלאה על גבי כל סוגי הקונסטרוקציות, בהתאמה אישית ובהתקנה קלה ומהירה באמצעות מחברים יבשים מפוליקרבונט ומאלומיניום, ללא דבקים ורעלנים. הלוחות הם קלי משקל ונחתכים בקלות בחיתוך לייזר ובגימור מושלם.
  • סקייליט

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פתרונות חוץ להצללה ואיטום- קירוי פרגולה

המונח פרגולה מתקשר לרוב האנשים למספר קורות עץ מחוברות המעניקות הצללה למרפסת הביתית או לגינה ומוסיפה פן עיצובי תוך הדגשת האלמנט הכפרי. עיריות ומועצות אשר מתכננות, מתחזקות ומפעילות מתקני בידור ובידור דוגמת אמפי תיאטרון פתוח ובימות , ומתקני ספורט דוגמת אצטדיונים,  הצורך ב קירוי פרגולה הוא צורך הכרחי לטובת המשתמשים, ומחייב תכנון הנדסי ואדריכלי במטרה לספק צל להמונים. צל אינו מסופק דיו כמוצר טבעי  ואף אינו מוצר אחיד בעוצמתו. פתרונות הצללה שונים מעניקים סוגים שונים של צל ולכן נדרש תכנון הצל באופן מקצועי על מנת להבטיח את יעילותו. קירוי פרגולה הוא פתרון המוסיף על ההצללה הקיימת גם יתרונות של איטום ובידוד ובכך הופך את הצל לאיכותי ומותאם יותר. מחד גיסא נותן מענה לקירוי ואיטום של פרגולות קיימות מעץ או מחומרים אחרים, אשר מעניקות הצללה, ומאידך גיסא מעניק פתרון קירוי מלא בעבור פרגולות בעלות יסודות אלומיניום במטרה לחבר חלל חיצוני גדול למתחם מוצל, שטוף אור, אטום ונעים לשהייה. ניתן ליצור קירוי פרגולה קבוע או ארעי כמו גם התאמת הקירוי למתקני הצללה ניידים. קירוי פרגולה בחברת דנפל מתבצע באמצע...

מערכת קירוי בריכות שחיה ויתרונותיה

במתחמי קאנטרי קלאב ובריכות שחייה ציבוריות כמעט כבר לא ניתן למצוא בריכות פתוחות תחת כיפת השמיים, ומרבית הבריכות כיום זוכות לקירוי. הסיבה  לכך נעוצה בשילוב בין הצורך בהפעלת בריכות השחייה לאורך חלק ניכר מימות השנה או לאורך השנה כולה, לצד פתרונות קירוי בריכות שחיה מתקדמים שפותחו על ידי חברות הבניה הירוקה ואדריכלות האור, ומבטיחים קירוי בריכות שחיה באופן המספק קירוי ואיטום, טמפרטורת חלל נעימה וניצול מיטבי של משאבים טבעיים להחדרת אור השמש וחומה למבנה. קירוי בריכות שחיה באמצעות גגות מסורתיים ומבנים סגורים שהיה מקובל בעבר התאים בעיקר לבריכות שחיה מחוממות המיועדות לשימוש לאורך כל עונות השנה, וחייב את בעליהם בפתרונות חימום יקרים ובזבזניים הן של חלל הבריכה והן של מי השחייה. עולם הבניה הירוקה תוך דגש על תחום אדריכלות האור הוליד מערכות קירוי מתקדמות בניהן מערכות זיגוג מודולאריות מלהיבות ומרהיבות אשר באמצעות שימוש בלוחות פוליקרבונט  אטומים וחזקים במיוחד מאפשרים החדרה של אור שמש טבעי וחמימות לחלל. רבים הרוחצים המעדיפים לפחות בעונות האביב והקיץ שטופות השמש הישראלית החמימה, לטבול ולשחות ...

מהו קיר מסך וכיצד הוא משפיע על החלל

המונח קיר מסך בעצם מתייחס לחיפוי חיצוני העוטף את המבנה, ואינו מהווה חלק מיסודותיו. מאחר וקיר המסך אינו נדרש לתמוך ביסודות המבנה ובמשקלו ואינו מהווה גורם בנייה תומך, ניתן לייצרו מחומרים קלי משקל יחסית ולהעניק דרור לדמיון בהיבט העיצובי. אחד האלמנטים הבולטים הן בעיצוב והן באפקטיביות של קיר מסך הוא מראה זכוכית יוקרתי. המראה המבריק מעניק גם מראה חיצוני מרשים הבולט למרחקים וזאת לצד יצירת תאורה טבעית החודרת אל פנים המבנה ואל חלליו ומהווה גורם משפיע בעולם הבניה הירוקה. קיר מסך מותקן בתליה קלה של הלוחות, אשר נחתכים בלייזר בגימור מוקפד ומותקנים במקום, בתליה קלה ובטוחה. קירות מסך איכותיים ומוקפדים מותקנים באמצעות נעילת הלוחות זה לזה, באמצעות מחברים יבשים מפוליקרבונט ומאלומיניום ואינם מסכנים את הסביבה בשימוש בדבקים רעילים החשופים לשינויים כימיים תחת תנאי מזג האוויר. דרך נוספת להבטיח את עמידתו של קיר המסך בעומסים שונים ולהבטיח את יציבות הלוחות היא בהעברת משקל זה הלוחות אל שלד הבניין באמצעות יצירת נקודות חיבור לתקרות או לעמודי הבטון התומכים במבנה. נקודות החיבור הללו  הן אלה הסופגות את העומס...