דילוג לתוכן הראשי

בניה ירוקה- לא רעיון אוטופי בלבד

בעוד שיזמים וקבלנים עושים מאמצים רבים במטרה לשלב את עקרונות הבניה הירוקה במבנים החדשניים בישראל ובעולם, מפתחי השיטה ומייסדיה אינם מתייחסים לשיטה כשיטת עבודה לבניין בודד ואת הערך האמתי הם משייכים לאמירה הגלובאלית, בזכותה מבנה לצד מבנה, שכונה לצד שכונה, עיר לצד עיר, יספקו ביחד את כלל המבנים הנשענים על עקרונות הבניה הירוקה, וייצרו סביבה ירוקה, איכותית ומיטיבה בעבור החברה והקהילה לאורך עשרות ומאות שנים.
בניה ירוקה נולדה מתוך ההבנה כי קרוב לשבעים אחוזים מהזיהום הסביבתי שמייצרת האנושות נולד בתעשיית הבניה, הן על ידי אתרי בניה מזהמים ופסולת בניה מרובה, והן באמצעות העמדת מבנים זוללי אנרגיה תעשייתית מתכלה ויקרה ופולטים גזים רעילים ושכבות אבק לאורך שנים ארוכות גם לאחר הקמתם.
מטרתה של בניה ירוקה היא לספק סביבת מגורים ומחייה נקיה מכל הללו, כמו גם ראייה כלכלית ארוכת טווח נבונה, המייצרת מבנים בעלי יעילות אנרגטית בזכות בידוד תרמי, בידוד אקוסטי, תאורה טבעית ויתרונות נוספים, שיחד מביאים לחיסכון כלכלי בתחזוקתם.
בניה ירוקה נשענת על מספר עקרונות מובילים אשר יחד מביאים לסביבה ירוקה ובריאה יותר ולחיסכון אנרגטי וכלכלי:
  • קרקע- בחירה במיקום וקרקע שיאפשרו בניה תוך הקטנה ככל הניתן של פגיעה בצמחיה קיימת. תכנון העמדת הבית על גבי קרקע מפולסת שתצריך עבודות חפירה ומילוי במינון נמוך ככל האפשר.
  • מיקום המבנה- תכנון ומיקום המבנה ביחס לכיוון השמש במטרה לייצר מבנים בעלי זרימת אוויר טבעי מרובה ותאורה טבעית.
  • צמחיה- נטיעת עצים ובחירת אזור רווי בצמחיה במטרה להביא להפחתה טבעית בטמפרטורה בסביבת המבנה.
  • מחזור- עבודה באמצעות חומרים ממוחזרים. ריכוז פסולת בניה והפרדתה במכלים מיוחדים לצרכי ייצור חוזר בתהליכי מחזור.
  • פסולת- צמצום פסולת הבניה על ידי ייצור וחיתוך לוחות עבודה מחוץ לאתר במפעלים סגורים ומבוקרים והתקנה נקיה ומהירה במקום.
  • אגירת מים- התקנת מערכת איסוף ואגירת מים לצרכי שימוש חוזר ולצרכי השקיית גינות.
  • בידוד- התקנת לוחות בידוד בהתאמה למערכות זיגוג, קירות ורצפות במטרה לייצר מבנים בעלי בידוד תרמי מעולה וטמפרטורה נוחה לאורך מרבית עונות השנה.
  • חלונות ופתחי תאורה- תכנון מערכת תאורה טבעית למבנה באמצעות קביעת חלונות רחבים במיקומים אסטרטגיים, הנחלת בתים ודירות בעלי יותר כיווני אוויר ותאורה, קביעת פתחי תאורה אטומים דוגמת סקיילייט לצרכי תאורה טבעית והבאה לשימוש של חללים אפלוליים, תכנון מערכות זיגוג מודולאריות ופתרונות אדריכלות אור טבעי.
  • מערכת חשמל- התאמת מערכת חשמל חסכונית באנרגיה על ידי קביעת נורות ירוקות וחסכוניות בצריכה ושילוב מערכות דוגמת הסקה ומיזוג בדירוג אנרגיה גבוה המביא לחיסכון בצריכה תעשייתית.
  • חומרי גמר בריאים- שימוש בחומרים המפחיתים פליטה וייצור של קרדית הבית, אבק ורעלנים במבנה ובסביבתו. שימוש בריצוף פרקט/ במבוק, שעם, לינולאום טבעי ומגוון חומרים בריאים נוספים.
  • חיפוי קירות- מעטפת מבנה חיצונית המביאה לייבוש טבעי של הקירות ומניעת טחב, כמו גם השימוש במעטפת מבנים וקירות מסך המייצרים תאורה טבעית ורמת אוורור ובידוד גבוהה.
כל אלה הם רק חלק מן הכלים שמביאה בניה ירוקה לטובת הדיירים, השוהים במבנה והסביבה כולה אשר כולם יחד יוצרים מבנים העומדים בתו התקן המחמיר והקפדני ל בניה ירוקה. גם מבנים שאינם שואפים לתקן זה עושים כיום דרך משמעותית בשילוב כלים רבים ככל הניתן המייצרים בניה ירוקה בחלק מן ההיבטים ומביאים לייצור מבנים ירוקים התורמים לאיכות הסביבה.
חברת דנפל מציעה פתרונות בניה ירוקה מתחום אדריכלות האור והתאורה הטבעית, במראה מרהיב ויתרונות סביבתיים וכלכליים העומדים על תילם לאורך שנים ארוכות.
בניה ירוקה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פתרונות חוץ להצללה ואיטום- קירוי פרגולה

המונח פרגולה מתקשר לרוב האנשים למספר קורות עץ מחוברות המעניקות הצללה למרפסת הביתית או לגינה ומוסיפה פן עיצובי תוך הדגשת האלמנט הכפרי. עיריות ומועצות אשר מתכננות, מתחזקות ומפעילות מתקני בידור ובידור דוגמת אמפי תיאטרון פתוח ובימות , ומתקני ספורט דוגמת אצטדיונים,  הצורך ב קירוי פרגולה הוא צורך הכרחי לטובת המשתמשים, ומחייב תכנון הנדסי ואדריכלי במטרה לספק צל להמונים. צל אינו מסופק דיו כמוצר טבעי  ואף אינו מוצר אחיד בעוצמתו. פתרונות הצללה שונים מעניקים סוגים שונים של צל ולכן נדרש תכנון הצל באופן מקצועי על מנת להבטיח את יעילותו. קירוי פרגולה הוא פתרון המוסיף על ההצללה הקיימת גם יתרונות של איטום ובידוד ובכך הופך את הצל לאיכותי ומותאם יותר. מחד גיסא נותן מענה לקירוי ואיטום של פרגולות קיימות מעץ או מחומרים אחרים, אשר מעניקות הצללה, ומאידך גיסא מעניק פתרון קירוי מלא בעבור פרגולות בעלות יסודות אלומיניום במטרה לחבר חלל חיצוני גדול למתחם מוצל, שטוף אור, אטום ונעים לשהייה. ניתן ליצור קירוי פרגולה קבוע או ארעי כמו גם התאמת הקירוי למתקני הצללה ניידים. קירוי פרגולה בחברת דנפל מתבצע באמצע...

מערכת קירוי בריכות שחיה ויתרונותיה

במתחמי קאנטרי קלאב ובריכות שחייה ציבוריות כמעט כבר לא ניתן למצוא בריכות פתוחות תחת כיפת השמיים, ומרבית הבריכות כיום זוכות לקירוי. הסיבה  לכך נעוצה בשילוב בין הצורך בהפעלת בריכות השחייה לאורך חלק ניכר מימות השנה או לאורך השנה כולה, לצד פתרונות קירוי בריכות שחיה מתקדמים שפותחו על ידי חברות הבניה הירוקה ואדריכלות האור, ומבטיחים קירוי בריכות שחיה באופן המספק קירוי ואיטום, טמפרטורת חלל נעימה וניצול מיטבי של משאבים טבעיים להחדרת אור השמש וחומה למבנה. קירוי בריכות שחיה באמצעות גגות מסורתיים ומבנים סגורים שהיה מקובל בעבר התאים בעיקר לבריכות שחיה מחוממות המיועדות לשימוש לאורך כל עונות השנה, וחייב את בעליהם בפתרונות חימום יקרים ובזבזניים הן של חלל הבריכה והן של מי השחייה. עולם הבניה הירוקה תוך דגש על תחום אדריכלות האור הוליד מערכות קירוי מתקדמות בניהן מערכות זיגוג מודולאריות מלהיבות ומרהיבות אשר באמצעות שימוש בלוחות פוליקרבונט  אטומים וחזקים במיוחד מאפשרים החדרה של אור שמש טבעי וחמימות לחלל. רבים הרוחצים המעדיפים לפחות בעונות האביב והקיץ שטופות השמש הישראלית החמימה, לטבול ולשחות ...

מהו קיר מסך וכיצד הוא משפיע על החלל

המונח קיר מסך בעצם מתייחס לחיפוי חיצוני העוטף את המבנה, ואינו מהווה חלק מיסודותיו. מאחר וקיר המסך אינו נדרש לתמוך ביסודות המבנה ובמשקלו ואינו מהווה גורם בנייה תומך, ניתן לייצרו מחומרים קלי משקל יחסית ולהעניק דרור לדמיון בהיבט העיצובי. אחד האלמנטים הבולטים הן בעיצוב והן באפקטיביות של קיר מסך הוא מראה זכוכית יוקרתי. המראה המבריק מעניק גם מראה חיצוני מרשים הבולט למרחקים וזאת לצד יצירת תאורה טבעית החודרת אל פנים המבנה ואל חלליו ומהווה גורם משפיע בעולם הבניה הירוקה. קיר מסך מותקן בתליה קלה של הלוחות, אשר נחתכים בלייזר בגימור מוקפד ומותקנים במקום, בתליה קלה ובטוחה. קירות מסך איכותיים ומוקפדים מותקנים באמצעות נעילת הלוחות זה לזה, באמצעות מחברים יבשים מפוליקרבונט ומאלומיניום ואינם מסכנים את הסביבה בשימוש בדבקים רעילים החשופים לשינויים כימיים תחת תנאי מזג האוויר. דרך נוספת להבטיח את עמידתו של קיר המסך בעומסים שונים ולהבטיח את יציבות הלוחות היא בהעברת משקל זה הלוחות אל שלד הבניין באמצעות יצירת נקודות חיבור לתקרות או לעמודי הבטון התומכים במבנה. נקודות החיבור הללו  הן אלה הסופגות את העומס...